ROZHOVORY


Rubriky
  Kulturistika
  Trénink
  Zdravá výživa
  Sportovní výživa
  Zdravé recepty
  Jak zhubnout
  Ostatní
  Jak posilovat?
  Reklama, Ochrana osobních údajů

Nej články
  Cvičení doma
  Kalorické tabulky
  BMI kalkulačka
  Cviky na záda
  Cviky na břicho
  Bílkoviny v potravinách
  Jak přibrat na váze?

Doporučujeme
www.proteiny.com
Kulturistika, fitness

Ondřej Miláček - rozhovor

Přináším Vám rozhovor a několik fotografií vynikajícího teprve 18 letého juniora ze Slovenska, který se zúčastnil obou dosavadních soutěží pořádaných ČSNK. Na NATURAL CUPu 2005 obsadil 2. místo za Martinem Hampem z Chomutova, na MČR 2006 v Praze mu tuto porážku oplatil a zvítězil.

Kdy jsi začal pravidelně posilovat?

Pravidelně som začal posilovať keď som mal 15 rokov. Priviedol ma k tomu moj brat, ktorý už vtedy posiloval. Cvičením som chcel hlavně zredukovat svoju hmotnosť, s ktorou som mal velké problémy. Neskor som na sebe viděl nějake zmeny a začalo ma to velmi baviť.

Věnoval jsi se předtím nějakému jinému sportu?

Pred kulturistikou som skúšal vela športov. Dlho som hrával futbal, basketbal, skůšal som aj stolný tenis a hádzanu, ale v ničom som moc nevynikal.

Kdy ses zúčastnil první soutěže v naturální kulturistice?

Mojou prvou súťažou boli Majstorovstvá SR v naturálnej kulturistike v roku 2004, kde som v kategorii do 21 rokov obsadil nepopulárnu poslednu priečku. Vtedy som chcel s kulturistikou skončiť, ale moj vtedajsi tréner mi to odhovoril a za to som mu velmi vďačný.

Kdo ti pomáhá v přípravě na soutěže?

V príprave na súťaž mi pomaha Pavol Brazina, krorý má vela vedomostí v oblasti treningov a aj výživy. Bez jeho pomoci by som asi nedosiahol žiadny výrazny úspech, za čo som mu nesmierně vďačný.

Jak vypadá tvůj trénink v soutěžním a mimosoutěžním období?

V mimosúťažnom období cvičievam 4-5 krát do tyždňa, ale rád to mením takže niekedy trénujem systémom 3+1. Snažim sa robit základné cviky ku ktorým pridávam aj nějaké izolované cviky na konci tréningu každej svalovej partie. Snažim sa cviciť s ťažkými vahami na 6-10 opakovaní. Verím že je to najlepší sposob na budovanie svalovej hmoty. V súťažnom obdobi sa snažim udržovať vahy, ktoré som dvíhal v objemovke, ale s dovodu diety sa mi to moc nedari. Cvičím systémom 6+1 dvakrat denne. Z dovodu nedostatku času som musel vstavat každe rano o pol piatej a o štvrt na šest som trénoval. Snažim sa skrátit prestávky na minimum a niektoré cviky spájam do supersérii. Hlavným cielom je maximálne napumpovat sval krvou pri 6-10 opakovaniach.

Zařazuješ aerobní aktivity?

V mimosúťažnom období nezaraďujem žiadne aerobne aktivity, lebo som na to velmi lenivý. V rysovačke jazdim na bycikli 45 minut po každom tréningu. Ku koncu súťažneho obdobia som si oblúbil stepper.

Jaké je tvé oblíbené jídlo a pití?

Ja niesom velmi vyberavý človek co sa týka jedla. Zjem skoro všetko. Najviac mi však chutí dobre pripravená hovadzina s ryžou a zeleninou. Oblubený nápoj nemam. Vačšinou pijem len čistú vodu alebo kávu.

Jaké zásady dodržuješ v předsoutěžním období ohledně stravy a jaké používáš doplňky výživy?

V súťažnom období vyradim všetky tuky v strave. Zredukujem prijem sacharidov (robim tzv. sacharidove vlny) a zvýšim príjem bielkovin. Jedával som okolo 500-700 gramov kuracich alebo morčacich prs. Zo zdrojov sacharidov jedávam len ryžu, zemiaky alebo ryžove chlebiky. A samozrejme na raňajky mavam vaječne bielka na tvrdo. Z doplňkov som použival protein, aminokyseliny, max lean, kreatin, nějake vitaminy a acylpirin.

Jak se ti daří skloubit práci s tréninkem?

V mimosúťažnom období je jednoduché sklbiť školu s tréningom, pretože trénujem obvykle po večeroch. Horšie je to v príprave na súťaž, kedy je toho času pomenej

Co děláš ve volném čase?

Vo svojom volnom čase hlavně venujem kulturistike a popri tom sa aj trošku vzdělávam. Mám rad pozeranie televízie a rád počúvam rozne druhy hudby.


www.ikulturistika.cz - každý týden nové články o kulturistice a fitness.
© iKulturistika, lada@ikulturistika.cz
Autor článků nenese žádnou zodpovědnost za škody vzniklé tréninky, jídelníčky apod. uvedenými na těchto stránkách.